Loading Events

« All Events

Οι μικροί αρχαιολόγοι πάνε Βρετανικό Μουσείο! – Mουσειοπαιδαγωγική Δράση

November 10 @ 10:30 am - 12:00 pm UTC+0

£12

Greek Children’s Library of London

Έχουν τα ειδώλια συναισθήματα; Ξέρεις τι κατοικίδιο είχε ο Περικλής; Δύο αγαπημένες συγγραφείς από την Ελλάδα, η Ελένη Γερουλάνου και η Αργυρώ Πιπίνη έρχονται στο Βρετανικό Μουσείο για να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς της αρχαιότητας. Με όχημα τα βιβλία τους Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα. Με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια και Περικλής και Ασπασία- Μικρά Γατικά (εκδόσεις Πατάκη) θα μας μυήσουν στον κόσμο της αρχαιολογίας μέσα από παιχνίδια, δραματοποίηση και αφήγηση ιστοριών.

Σημείο συνάντησης: Montague Place entrance, postcode WC1E 7JW, ώρα 10:30-12:00.

Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στον χώρο του μουσείου.

Για παιδιά 4-10 ετών. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Εισιτήρια: www.eventbrite.co.uk/e/-m-tickets-1033843793617

Η δράση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στα ελληνικά.

Πληροφορίες για γονείς/ συνοδούς: Οι γονείς/συνοδοί θα παραδώσουν τα παιδιά στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της ομάδας της βιβλιοθήκης στις 10:20 και θα επιστρέψουν να τα παραλάβουν στις 12:15 από το ίδιο σημείο. Όσοι γονείς/ συνοδοί επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν τη δράση αλλά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την κεντρική είσοδο του μουσείου (Main Entrance, Great Russel Street).

_______

Η Ελένη Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο BU Wheelock College of Education & Human Development στη Βοστόνη, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής Αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου και το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, όπου εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή της, το 2023. Έχει γράψει βιβλία γνώσης για παιδιά, εμπνευσμένα από συλλογές μουσείων και βιβλία πρωτογραφικών ασκήσεων. Είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια του Library4all, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και επίτιμο μέλος του «Διαβάζοντας Μεγαλώνω»

Αργυρώ Πιπίνη είναι συγγραφέας, ηθοποιός και μεταφράστρια. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και θέατρο. Μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία, διδάσκει δημιουργική γραφή σε ενήλικες και παιδιά, οργανώνει προγράμματα φιλαναγνωσίας και επισκέπτεται σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βιβλία και μεταφράσεις της έχουν αναγραφεί στους τιμητικούς πίνακες της IBBY και έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο, με το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης, με το βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Τέσσερα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στα White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου με τα 200 καλύτερα βιβλία παγκοσμίως. Το 2022 ήταν υποψήφια για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή βραβεία παιδικής λογοτεχνίας, τo Astrid Lindgren Memοrial Award (ALMA).

Details

Date:
November 10
Time:
10:30 am - 12:00 pm UTC+0
Cost:
£12
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.co.uk/e/-m-tickets-1033843793617

Organizer

Greek Children’s Library of London

Venue

British Museum
Great Russell St
London, WC1B 3DG United Kingdom
+ Google Map

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy