Loading Events

« All Events

Κύπρος 1974-2024: Μια πορεία 50 χρόνων – Tιμητικό Aφιέρωμα

November 12 @ 7:00 pm - 9:00 pm UTC+0

“Κύπρος 1974-2024: Μια πορεία 50 χρόνων”
Το τιμητικό αφιέρωμα της Greek Library of London με τίτλο “Κύπρος 1974-2024: Μια πορεία 50 χρόνων” αποδίδει φόρο τιμής στους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής και σε όλους όσους σημάδεψαν την ιστορική διαδρομή της Κύπρου. Μέσα από ποίηση, λογοτεχνία και μουσική, η εκδήλωση αναδεικνύει τη μνήμη των θυμάτων, την τραγική απώλεια και τον αγώνα για δικαίωση, τιμώντας την ανθεκτικότητα του κυπριακού λαού και την επιμονή του για ειρήνη και ελευθερία.
Η Greek Library of London για πρώτη φορά με την υποστήριξη της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας, σας προσκαλεί σε ένα τιμητικό αφιέρωμα με τίτλο “Κύπρος 1974-2024: Μια πορεία 50 χρόνων”, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024 στις 7:00 μ.μ.στο Σπίτι της Κύπρου (High Commission Of The Republic Of Cyprus, SW1Y 4LB).
Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης αναλαμβάνει η καταξιωμένη δημοσιογράφος, Βασούλα Χριστοδούλου, γνωστή για την πολύχρονη συμβολή της στον κυπριακό και ελληνικό τύπο.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί το φωτογραφικό υλικό”Η Ιστορία σε Εικόνες: Το 1974 μέσα από τις Φωτογραφίες του Δώρου Παρτασίδη”, του φωτογράφου και ανταποκριτή της ΡΙΚ, ο οποίος κατέγραψε τις δραματικές στιγμές της τουρκικής εισβολής το 1974.
Η Δρ. Δήμητρα Τζανιδάκη – Κρεπς, λέκτορας στο University of Reading και ηθοποιός, η Δρ. Κυριακή Κουκουράκη, Lecturer in EAP and Cultural Competency (Education) στο King’s College, η Δρ. Ευδοκία Μιχαλοπούλου, Υπεύθυνη κλασσικών σπουδών στο Eltham College και η Κύπρια δημοσιογράφος-ηθοποιός Ελεονόρα-Λόρνα Βασιλειάδου θα απαγγείλουν ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου,Κωστή Μόντη, Κυριάκου Χαραλαμπίδη κ.α.
Αποσπάσματα από τα βιβλία της θα διαβάσει η συγγραφέας Βίβιαν Αβρααμίδου Πλούμπη (“Της Ντροπής – 73 Βαρωσιώτικες ιστορίες”), ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο της Κωνσταντίας Σωτηρίου “Πικρία Χώρα” θα διαβαστούν από την καταξιωμένη Κύπρια ηθοποιό Έλενα Χατζηαυξέντη.
Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς θα είναι αφιερωμένο στο έργο των σπουδαίων συνθετών, Μίκη Θεοδωράκη και Μάριου Τόκα, από Ελλάδα και Κύπρο αντίστοιχα. Η εξαιρετική Μπέττυ Χαρλαύτη, η επίλεκτη ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη από τη νεότερη γενιά, και ο Ελληνοκύπριος πιανίστας Χρήστος Φούντος θα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία μέσα από τις διαχρονικές μελωδίες των μεγάλων συνθετών.
Η Greek Library of London επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στον κ. Μάριο Θεοχάρους, Πολιτιστικό Εκπρόσωπο της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην υλοποίηση της εκδήλωσης “Κύπρος 1974-2024: Μια πορεία 50 χρόνων”.
Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση.
Υποστηρικτές:
– Κυπριακή Ύπατη Αρμοστεία
– Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Χορηγοί:
– Vamva Sound (www.vamvasound.com)
– Nk Legal Consultancy Services (www.nklegalconsultancyservices.com)
– Kappa Tiling (kappatiling.co.uk)
Χορηγός Επικοινωνίας:
– London Greek Radio (www.lgr.co.uk)

Details

Date:
November 12
Time:
7:00 pm - 9:00 pm UTC+0
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.co.uk/e/1974-2024-50-tickets-1037918451027?

Venue

High Commission of Cyprus, London
15 St James's Square
London, London SW1Y 4LB, United Kingdom
+ Google Map

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy